Used to be a sweet boy – Morrissey's 50th birthday party in Helsinki, Finland

unhappyprincess

New Member
For Moz fans in Finland this is a must. From the same organization that held the Smiths seminar in Finland four years ago, this is a birthday party for Morrissey.
The evening will begin with a discussion titled "Is Morrissey mad?". People taking part in this are highly respected in such areas as politics and journalism. Later in the evening artists like Nick Triani, Ville Särmä (Kevin), Pintandwefall, etc. will perform their versions of some classic Moz and Smiths tunes. Get your cheap tickets in advance, for there are only limited amount of tickets.

Underneath more info in Finnish.
--------------------


* Used to be a sweet boy – Morrisseyn 50-vuotissyntymäpäiväjuhlat

Viisikymmentä vuotta sitten, 22.5.1959, Manchesterissa syntyi eräs Steven Patrick, joka tuli mullistamaan popmusiikin.

The Smiths kuuluu kiistatta popmusiikin eliittiin, ja Morrisseyn sanoituksista rakentuu aivan oma maailmansa, jossa melankolia, aggressio, nostalgia ja äly tukevat toisiaan. Morrissey on työllistänyt paljon myös kirjoittajia ja tutkijoita. University of Limerick järjestää toukokuussa järjestyksessä toisen kansainvälisen Morrissey-symposiumin, jossa puidaan Morrisseyn ja The Smithsin merkitystä.

Musiikki ei kuitenkaan ole ainoa syy, miksi Morrisseyta rakastetaan aivan erityisellä tavalla. Sanoillaan, eleillään ja olemuksellaan Morrissey on koskettanut monia sieluja myös Suomessa. Moz on opettanut meille, että pop voi olla eräänlaista rakkautta.

Järjestämme Morrisseyn syntymäpäiväjuhlan perjantaina 22.5.2009 Vanhalla ylioppilastalolla Helsingissä.
Syntymäpäiväjuhlat alkavat klo 19 keskustelulla, jonka otsikkona on ”Onko Morrissey hullu?”. Keskustelemassa ovat apulaiskaupunginjohtaja Pekka Sauri, kansanedustaja Johanna Sumuvuori, sosiologi Anu Hirsiaho ja toimittaja Arto
Nyberg, kaikki Morrissey-faneja. Keskustelua johdattelevat esseisti Antti Nylén ja teatterituottaja Jan Liesaho.

Keskustelua seuraavat bileet klo 21-01. Juhlapuheen lukee esseisti Antti Nylén. The Smithsin ja Morrisseyn musiikkia tulkitsevat mm. Rebecca Clamp, Pintandwefall, The Sininen, Ville Särmä, Nick Triani, The Spoonshiners ja Frigitte Bardot. Tiskijukat veivaavat ikivihreitä.

Morrisseyn syntymäpäiväjuhlat perjantaina 22.5.2009. Vanha ylioppilastalo, Musiikkisali. Mannerheimintie 3.
Keskustelu Onko Morrissey hullu? klo 19-21. Ilmainen.
Morrissey-juhlakonsertti klo 21-01. Lippu 2€. Ennakkomyynnissä rajoitettu määrä lippuja Vanhan ylioppilastalon
Kuppilassa 5.5. lähtien. www.vanha.fi
Tapahtuma on K-18.
Tuottaa populaarikulttuuriyhdistys Chorus ry. www.riippumaton.com
Lisätiedot Jan Liesaho (050-321 0223)
 
Top Bottom